Dotarea Bazei de Tratament
FIZIOKINETOTERAPIE, MASAJ TERAPEUTIC, KINETO HOME, REFACEREA ORGANISMULUI, SALINO TERAPIE, DRENAJ LIMFATIC, KINESIO TAPE
Fiziokinetoterapeutii noștri sunt specializați în:
· traumatologie sportivă,
· ortopedică,
· afecțiuni ale coloanei vertebrale,
· servicii folosite pentru rupturi de menisc,
· leziuni ale ligamentelor,
· hernie de disc,
· gonartroza, cifoze, coxartroza,
· accident vascular cerebral,
· fracturi, entorse,
· recuperare respiratorie post COVID., etc.
Atunci când programul este personalizat de către medicul specialist, fiziokinetoterapia devine accesibilă și benefică unei categorii largi de pacienți. Sedintele de Fiziokinetoterapie pot fi în grup sau individuale.
Tratament profilactic.
Categoria persoanelor aparent sănătoase cu factori predispozanți la o boală – sedentarism.
KINETO HOME
Suntem gata să te ajutăm să îți redobândești sănătatea și mobilitatea chiar la domiciliul tău.
SERVICIILE NOASTRE:
- Kinetoterapie
- Masaj terapeutic
- Fizioterapie: ultrasunet, electroterapie laser. Kinetoterapie în afecțiuni: profilaxice, ortopedice, neurologice, reumatice respiratorii
Masaj: masaj terapeutic, drenaj limfatic.
Refacerea organismului: saună, jacuzzi, ciubăr cu apă sărată
Realizarea procedurilor de balneofizioterapie se face după o consultaţie amănunţită asigurată de medicul specialist, în urma căreia se întocmeşte un plan de tratament care indică programul pacientului pe ore şi cabinete, De asemenea, tratamentele se derulează sub atenta supraveghere a medicului şi pedonalului asistent.
Capacitatea Bazei de Tratament este de 880 proce- duri/zi, putându-se oferi condiții de tratament pentru 220 de bolnavi. Aceasta este dotată cu aparatură medicală corespunzătoare şi este deservită de cadre medicale de specialitate care pot asigura un număr de 26 proceduri.
I. Hidrobalneoterapie (băi calde cu apă minerală sulfuroasă la cadă sau bazin) – include un sector de balne- oterapie parţială, dotat cu 10 căzi (sulf + plante) pentru imersie oarţală şi cu kinetoterapie individuală, respectiv un sector de balneoterapie generală, cu 2 piscine cu apă sulfuroasă pentru imersie şi kinetoterapie generală.
II. Hidrotermoelectroterapie – presupune instalaţii pentru duşuri subacvale. instalaţii pentru băi galvanice, împachetări cu paraf nă intr-o sală cu 10 canapele, Electroterapia se realizează în cabinete pentru tratament cu curenţi de medie, joasă şi înaltă frecvenţă, curenţi diadi namici ş. exponenţiali, cu laserterapie, stimulări electrice funcţionale, ionogalvanizări, sonoterapie (ultrasunete), unde scurte, unde magnetice, raze infraroşii locale şi generale, curenţi Trăbert interferenţiari. Tratamentul este completat prin aerosoloterapie cu apă sulfuroasă şi medicamente solubile.
III. Kinetoterapie şi gimnastică recuperatorie se realizează in sala de kinetoterapie şi sala de masaj (masaj regional şi masaj segmentar) dotate cu instalaţii de recuperare motorie, pentru reabilitare neuromusculară şi fitness.
IV. Salinoterapie – este reprezentată de camera haloterapeutică, o salină amenajată pentru 8-10 persoane/ serie. Durata procedurilor efectuate este cuprinsă între 10 şi 30 de minute, în funcţie de prescripţia medicului.
Afecţiunea principala – afecţiuni ale aparatului locomotor de natura reumatismala, degenerativa, inflamatorie si abarticulare
Tratamentul intretine si regenerează structura tramei osoase prevenind si tratand osteoporoza , deasemeni intretine si regenerează cartilajul articular cu efect terapeutic asupra prevenirii si tratamentului artropatiilor de toate tipurile si reface structura mucopolizaharidelor din componenta ţesutului ligamentelor si tendoanelor, mărind mobilitatea, stabilitatea si funcţionalitatea aparatului muscular, ligamentar si osteoarticular.
Afecţiuni complementare
a) Afecţiuni ale aparatului respirator
Aerul din zona Pucioasa are o ionizare negativa unica, datorata combinaţiei formelor de relief, a componentei solului si subsolului, a apelor de suprafaţa si a florei, factor natural valoros care actioneaza asupra cailor respiratorii, cu rol de stabilizare a unor forme de silicoza, a bronhopneumopatiilor cronice de toate tipurile, cu efecte benefice in rinosinusite, faringolaringoamigdalite de toate tipurile si cu rol major de stabilizare a tuturor formelor de astm bronsic, indiferent de etiologie ( alergic , microbian , profesional, etc. ). Depozitele hipodermice de sulf achiziţionate in timpul băilor furnizează organismului factori sanogeni deosebit de valoroşi pentru refacerea structurii mucoasei cailor respiratorii .
La S.C.TURISM S.A. PUCIOASA, se utilizează apa sulfuroasa simpla sau combinata cu medicamente si sub forma de aerosoli, care au acţiune directa asupra cailor respiratorii.
b) Afecţiuni ale sistemului nervos central si periferic
Sistemul nervos beneficiază de o relaxare de durata, produsa atat de climatul de cruţare, cat si prin peisajul variat si prin altitudinea optima pentru sanatate. Se obţine o ameliorare a asteniilor, bolilor datorate solicitărilor excesive si traumatizante, cu ameliorarea evidenta a suferinţelor psihice.
Leziunile nervoase centrale si periferice, postoperatorii, degenerative sechelare după accidente vasculare, pareze si paralizii de orice tip, beneficiază de ameliorări datorate atat efectului direct chimic al sulfului, cat si de recuperarea si reabilitarea segmentelor afectate, prin procedurile de hidrotermokinetoterapie si de electroterapie .
c) Afecţiuni vasculare
Aceste afecţiuni beneficiază din plin de efectele speciale ale apei sulfuroase, care produce o elasticizare vasculara, cu prevenirea si combaterea aterosclerozei, cu impact foarte bun asupra afecţiunilor ischemice, in special periferice. Prin utilizarea complementara a kinetoterapiei si a procedurilor foto si electromagnetice de ultima ora, aceste efecte cresc exponenţial.
d) Afecţiuni ale pielii
Acţiunea apei sulfuroase locale asupra tegumentelor, este aproape spectaculoasa, deoarece prin efectul antibacterian si antimicotic local, se obţine curăţirea si vindecarea tenului si a pielii in general. Prin acţiunea sulfului asupra structurii si dinamicii colesterolului din organism, se reduce impastarea pielii, se reduce celulita . Deasemeni, prin puternica acţiune antialergica a băilor de sulf, se produce un efect antiinflamator, decongestiv, cu impact asupra coloritului si luminozităţii tenului. Sulful interactioneaza puternic si cu proteinele din structura firului de par si a unghiilor, ameliorând calitatea si aspectul acestora.
e) Afectiuni ale organelor genitale Sulful are efecte de combatere a sterilităţii si infecţiilor cronice si de creştere a potentei si libidoului.
Atât factorii naturali de cura, cat si aparatura medicala de ultima ora, precum si inalta calificare si competenta personalului medical sunt acreditate si garantate la cele mai noi cerinţe ale Organizaţiei Mondiale a Sanatatii, prin intermediul Institutului National de Balneologie si Recuperare Medicala.
Balneoterapie – bai calde cu apa minerala sulfuroasa la cada sau bazin
Sector de balneoterapie parţiala, dotat cu cazi sulf pentru imersie parţiala si cu kinetoterapiei ndividuala;
Sector de balneoterapie generala – doua piscine cu apa sulfuroasa, pentru imersie si kinetoterapie generala;
Cazi individuale pentru bai parţiale cu plante si extracte din plante adaptate si individualizate fiecărei afecţiuni si fiecărui pacient in parte;
Instalaţii pentru dusuri subacvale;
Instalaţii pentru afuziuni si dusuri parţiale cu bule.
Termoterapie
Aparate cu unde ultrascurte continue sau pulsatile, cu aparate competitive care au posibilităţi optime de adaptare fiecărei persoane tratate si fiecărei zone sau tesut; împachetări cu parafina;
Fototerapie si laserterapie
S.C.Turism S.A.Pucioasa foloseşte aparatura performanta, produsa de cele mai competitive firme de profil . Fiecare aparat are posibilitatea de a i se instala cateva sute de programe dintre cele mai variate, diversificând si amplificând aproape nelimitat efectele terapeutice.
Kinetoterapie – individuala si in grup in sala dotata cu instalaţii de recuperare motorie pentru reabilitare neuromusculara si fitness.
Recuperarea si reabilitarea se fac prin cure repetate de 18 zile, fiind sub directa supraveghere a medicului si personalului asistent.
Recuperarea funcţionala se organizează pe grupe de afecţiuni si pe grade de varsta, cu scopul refacerii si recuperării individului din punct de vedere somatic, psihic, habitual-uzual ( pregătirea individului pentru a fi reintegrat in societate si familie ).
Masaj medical – electric si manual
Hidrokinetoterapie – in piscine cu apa sulfuroasa.